Labdarúgó NB I – A Ferencváros nem bírt otthon az MTK-val

A címvédő Ferencváros hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott az MTK Budapesttel a labdarúgó NB I tizedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

NB I, 10. forduló:

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 0-0

Groupama Aréna, 6907 néző, v.: Solymosi

    sárga lap: Blazic (63.), illetve Ferreira (45+1.)

Hírdetés

    Ferencváros:

Bogdán – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, a szünetben) – Vécsei (Somália, 62.), Besic (Laidouni, a szünetben) – Mak (Marin, 76.), Nguen, Uzuni – R. Mmaee (Boli, 28.)

    MTK Budapest:

Mijatovic – Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera – Kovácsréti (Vancsa, 78.), Ramadani, Weir, Dimitrov (Kosznovszky, 85.), Grozav (Kata, 95.) – Miovski (Kocsis B., 85.)

Az első félidőben végig az FTC irányított, de a saját térfelének közepén jól tömörülő vendégeken nem talált fogást, így a hazaiak játékában pedig a mezőnyfölény ellenére sem volt benne a gólveszély. Az MTK szórványos kontrákkal keltett zavart olykor Bogdán kapujánál.
   
A szünet után feljebb tudott lépni az MTK, amely kiegyenlített mezőnyjáték mellett kapura több veszélyt jelentett a hazaiaknál. A Ferencváros a játékrész második felében viszont ritmust váltott, beszorította ellenfelét, kidolgozott jó pár lehetőséget – a befejezéseknél különösen Nguen volt aktív -, de Uzuni révén csak egyszer talált kapuba, akkor is szabálytalan körülmények között, így videoelemzést követően nem jutott vezetéshez a 74. percben.

A Ferencváros hatodik hazai mérkőzését játszotta a bajnoki szezonban, ezeken harmadszor nem nyert: két vereség után először ért el döntetlent.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »