Labdarúgó NB I – A DVSC az új edzőjével elvett egy pontot az MTK-tól

Jeremiás Gergő döntetlennel debütált a DVSC vezető edzőjeként. Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Debrecennel a labdarúgó NB I 11. fordulójának szombati játéknapján.

    NB I, 11. forduló:

MTK Budapest-Debreceni VSC 1-1 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2231 néző, v.: Káprály

    gólszerzők: Miovski (12.), illetve Ferenczi (65.)

Hírdetés

    sárga lap: Herrera (50.), Balázs B. (58.), Weir (69.), illetve Bévárdi (57.)

    MTK:

Mijatovic – Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera – Ramadani, Weir – Kovácsréti (Vancsa, 67.), Dimitrov (Mezei Sz., 63.), Grozav – Miovski

    Debrecen:

Gróf – M. Nikolic, Deslandes, Korhut (Szujó, 87.) – Bévárdi, Baráth, Varga J. (Gyönyörű, 87.), Ferenczi – Ugrai (Tischler, 60.) – Pintér (Soltész, 72.), Sós (Babunski, 87.)

Bátran, de sok hibával kezdett a vendégcsapat, ebből nemcsak megélt, hanem a 12. percben vezetéshez is jutott a házigazda Miovski révén. A folytatásban az MTK kontroll alatt tartotta a mérkőzést, de játékát sok pontatlanság jellemezte, miként a Debrecennek sem sikerült javulni. A labda ritkán került a kapuk elé, így a szünetig csupán Ugrai és Miovski egy-egy veszélyes lövését láthatták a nézők.
   
A fordulás után jobb összpontosítással mezőnyfölényhez jutott, és beszorította ellenfelét a DVSC, amely a 65. percben Ferenczi góljával egyenlített. Támadásban maradt a vendégcsapat, az MTK a hajráig saját térfelén a védekezésre koncentrált, akkor azonban feljebb tudta tolni a játékát, de lefújásig már csak két lehetőség adódott a hazaiak előtt, az eredmény nem változott.
   
A Debrecen immár öt forduló óta nyeretlen az NB I-ben, ami jelenleg leghosszabb aktív nyeretlenségi sorozat a magyar bajnokságban. A DVSC – amelyet a hétközi edzőmenesztés után már nem a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor páros, hanem ideiglenes megbízatással a Jeremiás Gergő, Dombi Tibor duó irányított – ebben a szakaszban három vereség mellett másodszor ért el döntetlent.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »