Labdarugás – Eb – Kaput sem találtak, úgy egyenlítettek a svédek

Labdarugás – Eb – Kaput sem találtak, úgy egyenlítettek a svédek

Az ír és a svéd válogatott 1-1-es döntetlent játszott egymással hétfőn Saint-Denis-ben, az E csoport első mérkőzésén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A két válogatott 11. alkalommal találkozott egymással, ez volt a harmadik döntetlenjük.

A mérkőzés elején a svéd csapat próbálta irányítani a játékot, de akcióit körülményesen szövögette, így a szervezett ír együttes könnyedén szűrte meg azokat. A szigetországiak a támadásokra kevesebb hangsúlyt fektettek, szórványos próbálkozásaik mégis lényegesen nagyobb veszélyt jelentettek. Több komoly helyzetet alakítottak ki, sőt, Hendrick nagyszerű lövéssel a kapufát is eltalálta.

Álomszerűen kezdték a második félidőt az írek: egy szép támadás végén gyorsan megszerezték a vezetést. Az addig lassan és kiszámíthatóan játszó svédek azonnal egyenlíthettek volna, ám nem jártak sikerrel, ugyanakkor támadásban maradtak, és a félidő közepén góllá érett a fölényük. A folytatásban az írek is váltottak, mindkét fél ki akarta csikarni a győzelmet, ennek ellenére helyzet csak kevés akadt, gól pedig egy sem esett a lefújásig.

Az E csoport másik mérkőzését Belgium és Olaszország vívja 22 órától Lyonban.

Eredmény:
E csoport, 1. forduló:
Írország-Svédország 1-1 (0-0)
Saint-Denis, Stade de France, 73 419 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)
gólszerzők: Hoolahan (48.), illetve Clark (71. öngól)
sárga lap: McCarthy (43.), Whelan (77.), illetve Lindelöf (61.)
Írország: Randolph – Coleman, O’Shea, Clark, Brady – McCarthy (McGeady 85.), Whelan, Hendrick – Hoolahan (Keane 78.), – Walters (McClean 64.), Long
Svédország:Isaksson – Lustig (Johansson 45.), M. Olsson, Granqvist, Lindelöf – S. Larsson, Lewicki (Ekdal 86.), Källström, Forsberg – Berg (Guidetti, 59.), Ibrahimovic

MTI


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »