LA polgármestere megvédi a bevándorlókat Trumptól

A Mexikóba látogató Los Angeles-i polgármester bejelentette szerdai sajtóértekezletén, hogy városa meg fogja védeni a bevándorlókat Donald Trumptól, ha amerikai elnökként ki akarja utasítani őket az országból. Eric Garcetti bejelentette, hogy a metropolisz hamarosan legalizálni fogja 60 ezer olyan Los Angeles-i lakos amerikai tartózkodását, aki most illegálisan van az országban.

„Los Angeles nyitott a bevándorlók előtt, mindig szívesen látja őket. Sokakat aggasztanak Trump megválasztott elnök tervei, különösen a migránsokat, akik most attól tartanak, hogy elválasztják őket családtagjaiktól, és azt kérdezik tőlünk, hogy megvédjük-e gyermekeiket” – mondta a demokrata párti Garcetti, aki a C40 nemzetközi polgármester-szervezet idei tanácskozására érkezett Mexikóvárosba. Közölte, hogy a Los Angeles-i rendőrség nem fogja üldözni a migránsokat, és a város hamarosan legalizálni fogja 60 ezer lakosának amerikai tartózkodását.

„Az én városom betartja az amerikai alkotmányt, a törvényeket, és nemcsak a pillanatnyi indulatok vezérlik. Rendfenntartó erőinket a helyi törvények szolgálatába állítjuk, nem pedig olyan migránstörvényekébe, amelyek az emberek kiutasításáról rendelkeznek. Arra van szükségünk, hogy a város lakosai bizalommal legyenek egymás és a hatóságok képviselői iránt” – mondta a polgármester spanyolul.

„A keményen dolgozó bevándorlók a gazdaság alapjai, nem szabad bizonytalanságban hagyni őket” – tette hozzá Garcetti. Közölte, hogy együtt akar működni az Egyesült Államok minden városával a bevándorlók védelme érdekében, és együtt akar működni Donald Trumppal is, ha már elnök lesz, a rosszul működő bevándorlási rendszer javítása érdekében.

Los Angelesben és környékén több mint 3,7 millió mexikói származású ember él, a második legtöbb Mexikóváros után.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »