L. Orban szerint a PSD bojkottra készül, hogy hatalmon maradjon

L. Orban szerint a PSD bojkottra készül, hogy hatalmon maradjon

JĂśvő hĂŠten szerdĂĄn ĂŠs „amennyiben szĂźksĂŠges”, csĂźtĂśrtĂśkĂśn folytatĂłdnak a kormĂĄnyalakĂ­tĂĄst előkĂŠszĂ­tő tĂĄrgyalĂĄsok a pĂĄrtok kĂŠpviselőivel – jelentette ki Ludovic Orban szombaton. A Nemzeti LiberĂĄlis PĂĄrt (PNL) elnĂśke ugyanakkor arrĂłl is beszĂŠlt, hogy pĂĄrtja felkĂŠszĂźlt egy „szĂŠgyenletes bojkott” kivĂŠdĂŠsĂŠre, amelyet a SzociĂĄldemokrata PĂĄrt (PSD) kĂŠszĂ­t elő, hogy hatalmon maradhasson.

A kormĂĄnyalakĂ­tĂĄsra felkĂŠrt PNL-elnĂśk azt mondta, hĂŠtfőn ĂŠs kedden a civil tĂĄrsadalom ĂŠs fontos intĂŠzmĂŠnyek kĂŠpviselőivel folytat megbeszĂŠlĂŠseket, majd szerdĂĄn ĂŠs „amennyiben szĂźksĂŠges”, csĂźtĂśrtĂśkĂśn Ăşjabb tĂĄrgyalĂĄssorozatra kerĂźl sor a pĂĄrtokkal. „Bojkottra szĂĄmĂ­tunk a PSD rĂŠszĂŠről, ĂŠs stratĂŠgiĂĄt fogunk kidolgozni, hogy kivĂŠdjĂźk ezt a szĂŠgyenteljes, csĂşfos bojkottot, amelyre a PSD kĂŠszĂźl annak ĂŠrdekĂŠben, hogy tĂśrvĂŠnytelenĂźl hatalmon tartsa bukott kormĂĄnyĂĄnak maradvĂĄnyait” – mondta Orban egy kampĂĄnyrendezvĂŠnyen, amelyen Klaus Iohannis ĂĄllamfő is rĂŠszt vett.

Hírdetés

Azt is elmondta, a PNL törvényhozói készen állnak javasolni egy kormányalakítási ütemtervet, mert mielőbb legitim kormányt szeretnének biztosítani az országnak. (agerpres)
NyitĂłkĂŠp: digi24


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »