Ľ. Kosík: a szlovák titkosszolgálat hurcolta el ifj. Michal Kováčot

Ľ. Kosík: a szlovák titkosszolgálat hurcolta el ifj. Michal Kováčot

POZSONY. A szlovák titkosszolgálat hurcolta el ifj. Michal Kováčot, a volt államfő, Michal Kováč fiát – mondta el a sme.sk portálnak adott interjúban źuboš Kosík, aki a SIS egykori tagjaként szintén részt vett a szégyenletes akcióban.

„Azt az információt kaptuk, hogy a nevezett személy elhagyta a házát. Hrbáček utasított az akció elvégzésére. Az első autóban Hrbáčekkel együtt én ültem. Ő volt a sofőr, én pedig az útitársa. Mögöttünk haladt egy másik autó, amelyben a csoport további három tagja tartózkodott. Nekem Hrbáčekkel együtt el kellett állnunk az autó útját és azt meg kellett állítanunk. A másik három személy feladata pedig az volt, hogy a nevezett személyt a motoros járművükbe vigyék“ – árulta el Kosík.

Hozzátette: Hrbáček a csoport további tagjaival együtt kivonszolta ifj. Michal Kováčot a Mercedeszből. „Nem ismertem az illetőt, előzőleg még sosem láttam őt, nem tudtam beazonosítani“ – állítja.

Azután Hrbáček kihúzta a sporttáskáját, amelybek két palack whisky volt. Azokba beleszórt pár doboz Rohypnolt. „Azt összekeverte, majd az üveg egész tartalmát erőszakosan ifj. Kováč szájába öntötte“ – elevenítette fel  a történteket.

A kábult ifj. Michal Kováčot Ligetfalun (Petržalka) további személyeknek kellett átadni. „Mi tehát továbbadtuk őt. Azt már nem tudom, hogy később mi történt. Ezért mondom azt, hogy nem én vagyok az, aki valakit elhurcolt. Hrbáček parancsára csak az elfogásában közreműködtem, s Ligetfalun átadtuk a nevezett személyt. Azt már nem tudom, hogy a továbbiakban mit tettek vele. Ezt nekem senki sem mondta el“ – tette hozzá.

Az egész akciót állítólag Michal Hrbáček, a SIS munkatársa irányította, s az elvégzésére vonatkozó utasítást állítólag Jaroslav Svěchota, a SIS akkori igazgató-helyettese adta ki.

„Azt nem Mečiar irányította, hiszek abban, hogy ő erről nem is tudott“ – mondta el Kosík a sme.sk-nak adott interjújában.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »