Kylian Mbappé szédítő lendületben

Kylian Mbappé szédítő lendületben

A francia támadó immár öt gólnál tart a katari világbajnokságon, pályafutása alatt eddig kilenc vb-gólt szerzett. Ilyen jó mutatója még senkinek sem volt a vb-k történetében 24 éves korára.

A francia csatár a 2018-as tornán négy gólt szerzett, hármat jobb, egyet bal lábbal. A peruiak ellen a csoportszakaszban egyet, az argentinokkal szemben a nyolcaddöntőben kettőt, majd a horvátok elleni döntőben is egyet.

A legutóbbi 14 válogatott találkozóján tizenhat gólt ért el, Katarban csak a tunéziaiak ellen nem szerzett gólt, amikor csereként beállva csak néhány percet játszott.

A francia játékosok közül kizárólag a világbajnokságon szerzett gólokat tekintve, egyedül Just Fontaine előzi meg. A csak a XXI. században világbajnoki mérkőzést játszók közül (a legalább hét gólt elérőket tekintve) neki a legjobb a mérkőzésenként gólátlaga.

A 23 éves és 349 gólos csatár 1958, az akkor 17 éves Pelé remeklése óta a legfiatalabb játékos, aki a világbajnokságok egyenes kieséses szakaszában öt gólt tudott szerezni.

Nyitókép: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »