Kylian Mbappé döntött a Real Madridról

Kylian Mbappé döntött a Real Madridról

Kylian Mbappé miután átvette – az előző két idényhez hasonlóan – az Év játékosának járó díjat Franciaországban, kérdéseket kapott a jövőjéről. Azt mondta, hogy a döntés nagyjából megszületett, de még nem beszél róla. Viszont bejelenti, hol játszik majd a következő idényben még azelőtt, hogy csatlakozik június 5-én a francia válogatotthoz. Ugyanakkor a spanyol lapok a hét elején már azt közölték: megszületett a szóbeli egyezség, a francia világbajnok a nyártól a Real Madrid futballistája lesz.

A Bosman-szabálynak tulajdonítható, hogy a világ legértékesebbnek tartott játékosáért nem kell fizetni előző tulajdonosának. Ingyen mehet a Real Madridhoz. Ám ettől még a „királyi klubnak” lesz mire költeni: Kylian Mbappé a csapat legjobban fizetett játékosa lesz a hírek szerint.

Hírdetés

A Madrid szeretné bebiztosítani, hogy ne tudja senki elcsábítani majd új szerzeményét a szerződés öt éve alatt, soha nem látott kivásárlási ár kerül a szerződésébe. Az új spanyol bajnokcsapat egyébként már tavaly meg akarta venni Mbappét, 180 milliós ajánlatot tett, de a francia klub katari tulajdonosai azt visszautasították. Az elmúlt egy év történéseinek fényében: nem biztos, hogy jól tették.

A klubváltást valószínűsíti az átigazolási ügyekben legtájékozottabbnak tartott újságíró, Fabrizio Romano is,

A PSG ugyanakkor még mindig nem tett le arról, hogy új szerződést kössön a játékossal.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »