Kvóta: Orbán önkéntességet akar

A kötelező betelepítési kvóta ellen, a kvóta önkéntessége érdekében száll csatába Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtökön és pénteken zajló brüsszeli európai uniós csúcstalálkozón – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Magyar Menedék - Sitchin

A magyar kormány álláspontja egyértelmű: “mi senkit nem szeretnénk Magyarországra betelepíteni” – jelentette ki a tárcavezető, hozzátéve: “ha kötelező lesz a kvóta, akkor nagy szükségünk lesz arra, hogy a népszavazáson megismerjük a magyar választópolgárok véleményét”.

Lázár János arról is beszélt, hogy a balkáni határzár óta nem érkeznek bevándorlók, amit úgy értékelt: nem egy EU-török-megállapodás, hanem a határvédelem állítja meg a migránsokat. A Balkán megvédte az EU-t – fogalmazott. Tudatta egyúttal, hogy a kormány úgy döntött, egyelőre nem épül kerítés a magyar-román határon.

A Miniszterelnökség vezetője szerint most Görögországnak kell segíteni az ott rekedt bevándorlók ellátása érdekében.

Az illegális bevándorlás témájában a politikus azt is közölte: 400 közfoglalkoztatott előtt nyitják meg annak lehetőségét, hogy belépjenek a honvédség szerződéses állományába.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »