Kutyául néz ki… – Egy hete adták át a dévai eb-parkot

Kutyául néz ki… – Egy hete adták át a dévai eb-parkot

Meglehetősen kevés eb gazda veszi igénybe a kampány utolsó hetében megnyitott dévai kutya-sétáltató parkot.

A létesítmény ötletével idén tavasszal rukkolt elő a polgármester és azonnal ki is kanyarítottak a helyi költségvetésből 540 ezer lejt, amiből EU-standard kutyapark megvalósítását ígérték.

A tervben sok minden szerepelt: jókora bekerített terület, sétányok, padok, itatók, kesztyűvel ellátott szemeteskukák, ahová a kutyaürüléket kellene a gazdáknak bepakolniuk. A park átadására május utolsó napjaiban került sor, a szokásos nagy csinnadrattával.

Egy bő héttel az esemény után azonban a parkban összesen két jókora kutya lézengett. Gazdáik kiábrándultan nyilatkoztak a létesítményről: – Eredetileg két külön terület szerepelt a tervben, egy a testesebb, egy pedig a kisebb kutyák számára. Pillanatnyilag azonban csak a kisebb terület van nyitva. Ez is csupa sár és pocsolya. A nagyobb telekre be sem lehet menni. Az esőzések nyomán szinte mocsaras a föld. Aki ide hozza a kutyáját sétáltatni, egy alapos eb-fürdetést is be kell terveznie, hiszen az állat csupa sár lesz.

A beígért gyepesítésnek nyoma sincs. Az ebek szórakoztatására, edzésére felszerelt eszközök is meglehetősen ócskák. A kukák zacskótartói üresek. Talán ezzel is magyarázható, hogy egyetlen kutyás gazda sem igyekszik eltüntetni kedvence ürülékét. A park tele van kutya-piszokkal. Az állat-fürdetés mellett tehát a cipőmosás is a napi program része lesz – adott hangot elégedetlenségének a parkban időző két kutyás gazda egyike.

A nagy sietséggel átadott létesítmény amúgy területi elhelyezésével sem nyerte el a dévai eb-tulajdonosok tetszését. A kutya-park ugyanis a Kaufland bevásárló központ mögött kapott helyet, meglehetősen távol a sűrűn lakott városrészektől. A házi kedvencek mindennapos sétáltatására tehát teljesen alkalmatlan – nem sokan lesznek, akik több kilométert gyalogolnak azért, hogy kutyájuk egy jót futhasson a bekerített területen.

Különösen nem a jelenlegi feltételek mellett. A parknak tehát egyelőre nem sok hasznát lehet venni. Megnyitották ugyan, de kihasználtsága – akárcsak a szomszédságában tavaly átadott skate-parknak – minimális.

Gáspár-Barra Réka
nyugatijelen.com


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »