Kutyás sportvetélkedő Homoródfürdőn

Kutyás sportvetélkedő Homoródfürdőn

A kutyás sportot kedvelők igazi paradicsomává vált a hétvégén a homoródfürdői Sopárkút Panzió és környéke. A Tzekend Cup első kiadása bizonyította, hó nélkül is lehet kutyát és embert próbáló sprintversenyeket és fogathajtást rendezni. 

tzekend_cup_kutyafogathajto_2016_ta-8607_b

A Yukon Sportegyesület és a Szentegyházi Ifjúsági Fórum által megszervezett sporteseményen a már megszokott kategóriák mellett bikejöring (kutyás terepkerékpározás) és canicross (kutyás terepfutás) kategóriában is kipróbálhatták magukat a vállalkozó kedvűek.

A mintegy hat kilométer hosszúságú pályát minden versenyző teljesítette (volt, aki többször is), egy résztvevőnek azonban összetört a fogata, így a segítségére küldött quaddal és az eléje befogott kutyákkal ért be a célba.

tzekend_cup_kutyafogathajto_2016_ta-8261_b

 

„Apró nehézségeket leszámítva nagyon jól sikerült a hétvégi verseny, amely újdonságokkal rukkolt elő a két évvel ezelőtti, Szentegyházán tartotthoz képest. Mint kiderült, a homoródfürdői helyszín alkalmas a verseny megszervezésére, érdemes ugyanitt szervezni a továbbiakban is” – értékelte a rendezvényt Bencze Tibor főszervező.

Kitért arra is, hogy erősíteni kell a bikejöring és a canicross vonalat, meg szeretnék mutatni minél több érdeklődőnek, hogy nem föltétlenül sok kutyával lehet ezt a sportot űzni, és még csak az sem feltétel, hogy északi származású ebbel versenyezzenek a résztvevők.

tzekend_cup_kutyafogathajto_2016_ta-8069_b

„Csak szaladni vagy kerékpározni kell, ezt pedig a hobbiként tenyésztett kutyával összehangolni. Ha a telek az ideihez hasonlóan továbbra is enyhék lesznek, akkor a továbbiakban a »nyárias« kutyás versenyekben fogunk gondolkodni” – mondta a főszervező. Hozzátette, mindenki jelen volt, aki a környékről érdekelt ebben a sportágban, de minél több potenciális nézővel, résztvevővel szeretnék megismertetni a kutyás versenyeket.

A verseny utáni díjkiosztáson egyperces néma csenddel emlékeztek Sándor Ernő korábbi versenyzőre, aki néhány hete távozott az élők sorából. A szervezők díjat is létrehoztak az emlékére, amit Sándor Ernő-debütdíjnak neveznek, és amit minden futamon egy kezdő versenyző kaphat meg. Az elismerést a szentegyházi Gábor Csaba kapta, aki most állt először rajthoz.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »