Kutyakomédia: Juraj Šeliga feljelenti Kotlebát, amiért nem viselt maszkot a televízióban

Alig néhány órával azután, hogy a köztelevízió élő vitaműsorában Marian Kotleba maszk nélkül szerepelt, a Za ľudí házelnök-helyettese, Juraj Šeliga közölte, panasszal fordul a pozsonyi regionális közegészségügyhöz.

Kétségtelen tény, hogy Marian Kotleba ostobán viselkedett, hiszen sajátos és igen-igen bárgyú módját választotta a kormány politikájával szembeni tiltakozásnak, miután a műsorvezető és politikustársai ismételt kérései ellenére sem volt hajlandó felvenni a szájmaszkot.

Hírdetés

Az viszont több, mint megmosolyogtató, hogy alig néhány órával az élő adás után Juraj Šeliga már közölte, panasszal él Kotleba viselkedése miatt.

A politikus ráadásul büntetőfeljelentést is fontolgat, álhírek terjesztésével vádolja az ĽSNS elnökét. Šeliga azt mondja, a képviselőknek példát kell mutatniuk, Kotleba önző és arrogáns viselkedésével azonban csak bajt okoz. Mindebben a házelnök-helyettesnek tulajdonképpen igaza is van, az azonban már kétséges, hogy a feljelentés lenne a legjobb mód a probléma kezelésére.

Az eset miatt egyébként a közmédia is magyarázkodni kényszerült. Közleményben határolódtak el Kotlebától, mondván, ők minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a képviselő felvegye a maszkot. Azt írják, a jövőben megfosztják azt a szereplés jogától, aki nem tartja tiszteletben a szerkesztőség, például a maszkviselésre vonatkozó belső előírásait. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »