Kutyaharapást szőrével – Magazin ajánló

Kutyaharapást szőrével – Magazin ajánló

Kelet-európai sorsok a brexit után. Szőke András-interjú. Tour de France-botrány. Elkerülhető lett volna Trianon? – lezáruló vitasorozatunk. Élet kínai nőként. Szombaton Magazin!

Ez csak egy idézet a sok izgalmas cikkünkből. Magyar Nemzet Magazin – keresse minden hétvégén az újságárusoknál!

Grafika: thyillustration

Taliándörögdön jártunk, a római katolikus plébánián. Itt rendezte be rádióstúdióját és a falu helytörténeti gyűjteményét Szőke András színész, Balázs Béla-díjas filmrendező, fotográfus, masszőr és stand-up komikus. Idén őt találta méltónak a humorral foglalkozók testülete arra, hogy átvegye a szakma legrangosabb elismerését, a Karinthy-gyűrűt.

A profi kerékpársport a laikusok számára az utóbbi évtizedekben másról sem szólt, mint a csalásról. Mintha nem lenne tisztán, dopping nélkül hajtó versenyző. Miután a doppingszerek jelenléte talán csökkent, itt az új csalás: a rejtett motor. A most indult Tour de France-on minden biciklit röntgenkamerák figyelnek majd. De mindez semmi a régi idők bicikliversenyein bevetett trükkökhöz képest.

Kelendőek voltak a bécsi biopiacon a szentbékkállai Birkás Balázs pirított mandulái. Kettőkor kelt, autójába ülve hajnali hatra már ott is volt, és hamar túladott a csinos üvegcsébe rejtett finomságain. Kétszázötven éves házában négy levágott és bekeretezett nyakkendővég árulkodik a mozgalmas múltról, a kétezer mandulafa Balaton-felvidéki tulajdonosa egykor Lech Walesának, Václav Havelnek és Helmut Kohlnak is tolmácsolt.

A Kaukázusban élni az egyik legkeményebb a világon. Gabonaőrlés, pásztorkodás, kőfejtés, birkanyírás, katonáskodás az oroszok ellen vagy épp a szovjet hadseregben. Mindehhez uniós zászlók, bor és vendégszeretet. Vidéken gyönyörű hegyek, városban lógó zokni és macska idillje.

Július elsejétől szabadon felhasználhatóvá, előadhatóvá, terjeszthetővé vált a világ leghíresebb dala, a Happy Birthday to You. Merthogy eddig elvileg jogdíjköteles volt. A dal utóélete rámutat a zenei jogdíjak rendszerének visszásságaira. A beszedett licencdíjak sokszor nem is a szerző vagy leszármazottai, hanem csak a jogdíjakra utazó befektetők bankszámláit hizlalják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »