Kurz a máris felkínálkozó FPÖ-nek: azért bontottam fel a koalíciót, mert szükséges volt

Nem bontottam volna fel a koalíciót, ha nem lett volna szükséges – így reagált Sebastian Kurz volt osztrák kancellár egy keddi kampányeseményen, Seekirchenben az általa menesztett Herbert Kickl volt szabadságpárti (FPÖ) belügyminiszter Facebook-bejegyzésére.

Herbert Kickl kedden együttműködést javasolt a volt kancellárnak közösségi oldalán, és azt írta, pártja szívesen ismét koalícióra lépne az Osztrák Néppárttal. A politikus ezt azzal indokolta, hogy az osztrákok nagy része elégedett volt a néppárti-szabadságpárti kormánnyal, és a lakosság szeretné, ha a szeptemberi választások után folytatnák az együttműködést.

A volt kancellár a „Kurz beszélget” elnevezésű kampánykörútján Kickl felvetésére azt mondta: „soha nem bontottam volna fel a koalíciót, ha nem lett volna szükséges”.

Hírdetés

A néppárt már hétfőn elindította plakátkampányát, amelyen Sebastian Kurz a szociáldemokraták és a szabadságpárt lehetséges együttműködésétől óvja a választókat, miután a két párt közösen megbuktatta kormányát.

A politikus azt is kifogásolta, hogy Kicklt elsősorban az Ibizán készült, botrányt kiváltó felvétel elkészítésének törvénytelensége, nem annak tartalma zavarta.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »