Kúrcsányiék addig uszítanak az elszakított véreink ellen, míg elő nem kerül a „székely igazolvány"

Aláírásgyűjtésbe kezd a Demokratikus Koalíció, hogy a kettős magyar állampolgárok ne szavazhassanak a csonka-magyarországi választásokon. A “DK kampányának új szakasza” ma délután indul egy kőbányai pártrendezvényen, Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédével.

A magyarellenes szekta kezdeményezése nem népszavazásra irányul – azoknak az embereknek az aláírását várják, akik igennel válaszolnak az alábbi kérdésre:

Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit? Hogy az aláírásokkal az adatbázis-építésen kívül mihez kezdenek, azt egyelőre nem tudni. Molnár Csaba, a DK kampányfőnöke az ATV kedd reggeli műsorában arról beszélt, hogy bár nem ért egyet vele (sőt, ellene szavazott a parlamentben), az aláírásgyűjtés az állampolgárság megvonását nem célozza, csak a szavazati jogét.

Molnár óvatosan fogalmazott: nem az erdélyi magyarokkal példálózott – mert ehhez a csoporthoz sokaknak erős az érzelmi kötődése –, hanem az “Ausztráliában vagy Dél-Afrikában” élőkkel, akik talán soha életükben nem jártak Magyarországon, soha adót itt nem fizettek, és a döntésük következményeit sem viselik: ezt igazságtalannak és erkölcstelennek nevezte.

A szavazati jog elvétele azonban ugyanúgy érintené az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki magyarokat is, mint az ausztráliaiakat.

Molnár szerint ugyanis 2-3 mandátum sorsa is múlhat a külhoni magyarok szavazatain, tehát a DK értelemszerűen a teljes “határon túli” magyarság szavazati jogát vonná el – már ha tehetné. A kampányfőnök emlékeztetett, hogy a 2014-es választáson részt vevő “határon túliak” – ők szinte mind, 95 százalékos arányban a Fideszre szavaztak – voksai nélkül a Fidesz nem szerzett volna kétharmados többséget.

Molnár azt is egyértelművé tette, hogy mivel a rendszert a DK igazságtalannak tartja, nem fog beszállni a “határon túliak” szavazataiért folytatott versenybe. Ami racionális döntésnek tűnik, mivel a Szavazz ránk, hogy elvehessük a szavazati jogod! kampányszlogen vonzereje nem lenne túl erős – jegyzi meg az Index.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »