Kupameccs Mezőkövesden, kupameccs Budapesten

Kupameccs Mezőkövesden, kupameccs Budapesten

Három NB I-es csapat mellett az NB II bajnoka, az MTK lép pályára szombaton a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésein. A párosítás: Mezőkövesd-Zsóry–MOL Fehérvár, MTK–Budapest Honvéd.

Mezőkövesden a bajnokság második és harmadik helyezettje találkozik. Mindkét csapat jó eredményeket ért el a felkészülési mérkőzéseken, Kuttor Attila bő kerete előbb legyőzte a Ferencvárost, majd döntetlen játszott vele Budapesten.

A két csapat még nem játszott egymás ellen a Magyar Kupában. A Vidi a címvédő, tavaly 2-1-re verte a Groupama Arénában játszott döntőben a most ugyancsak elődöntő Budapest Honvédot. A mostani edző, Joan Carrillo 2015-ben a döntőbe vezette csapatát, de ott kikapott a Ferencvárostól.

Hírdetés

A másik párban a Pisont István által irányított Bp. Honvéd látogat a Hungária útra, az MTK-hoz. A kispestiek készülnek a bajnokságra is, a kék-fehérek már „csak” a kupasorozatban érdekeltek, miután az MLSZ adminisztratív döntésével befejeződött a Merkantil Bank Liga, az NB II 2019–2020-as idénye.

A kényszerszünetet végig Magyarországon töltő német Michael Boris döntése alapján erős ellenfelek ellen készült a csapat (Ferencváros, Mezőkövesd, Újpest), mert a vezetőedző a Honvédhoz hasonló kvalitású csapatok ellen akarta felkészíteni a csapatát a kupaelődöntőre.

Érdekes, hogy az MTK hagyományosan jól szerepel a kupasorozatban, amikor a második vonalban tölti a bajnoki szezont, legutóbb, 2012-ben, például, csak tizenegyes-párbajban veszítette el a DVSC elleni döntőt.

A két Magyar Kupa-elődöntőt az M4 Sport élőben közvetíti: Mezőkövesd-Zsóry–MOL Fehérvár 18.00, MTK–Budapest Honvéd. 20.05. A visszavágókat május 26-án, kedden rendezik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »