Kunhalmi pártegyesülésről beszélt

Kunhalmi pártegyesülésről beszélt

Az MSZP budapesti elnöke közös, a népszavazással kapcsolatos kampányról, valamit a DK és az MSZP összeolvadásáról beszélt az ATV-ben. Párttársai többségét felháborította a nyilatkozat. Nyakó István és Burány Sándor cáfolta, hogy közös jövőt szeretnének a Gyurcsány-párttal, Szanyi Tibor EP-képviselő pedig Molnár Gyulának üzent.

– Ha én lettem volna az elnök, ilyen kijelentések nem hangozhattak volna el – így reagált a Magyar Időknek Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő Kunhalmi Ágnes nyilatkozatára. Emlékezetes, a politikus kihívója volt a párt új elnökének, Molnár Gyulának. Kunhalmi Ágnes újraválasztott budapesti elnök arról beszélt az ATV-ben, hogy nem furcsa, hogy együtt kampányol az MSZP és a DK a kvótaellenes népszavazással kapcsolatban, mert valaha egy párt voltak, és lehet, hogy egyszer ismét egy párt lesznek.

A budapesti elnök arról is beszélt: közös plakátkampányt is terveznek, mint mondta, a politikában nagyon sok minden bekövetkezhet. Kunhalmi Ágnes szerint a Gyurcsány-párt és az MSZP már sok tekintetben egymásra talált. Kunhalmi Ágnes azt is kijelentette, hogy Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének, volt szocialista miniszterelnöknek a hangja messzebbre hallatszik, mint másoké.

A budapesti elnök szavai nagy port kavartak az MSZP-ben. Volt, aki név nélkül annyit mondott: Kunhalmi mehet egyedül plakátolni Gyurcsányékkal, de akadt olyan szocialista politikus is, aki azt mondta, „nem áll bele” ebbe a történetbe, mert mindenki összevissza nyilatkozik a két párt esetleges összefonódásával kapcsolatban, valamint a kvótareferendum kapcsán.
Megkérdeztük Burány Sándort, az MSZP frakcióvezető-helyettesét, aki azt mondta: nem tartja reális felvetésnek, hogy a két párt összeolvadjon.

A kvótaellenes népszavazással kapcsolatban kifejtette: mindkét párt azonos célért küzd, de külön kampányt folytatnak. Mint ismert, a MSZP arra biztatja az embereket, hogy maradjanak otthon, ne menjenek el voksolni. – Továbbra sincs szervezeti összefogás a népszavazási kampánnyal kapcsolatban – ismételte meg korábbi nyilatkozatát Nyakó István. Az MSZP sajtófőnöke szerint a DK és az MSZP elnöke semmiféle tartalmi kérdésről nem egyeztetett sem az összeolvadással, sem a közös kampánnyal kapcsolatban, sőt ezek fel sem merültek. Nyakó István kijelentette: Kunhalmi Ágnes meglátása egyéni vélemény. A budapesti elnököt kerestük, de lapzártánkig nem értük utol.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »