Kulturális jelentés "Német"országból: a börtönélet hétköznapjait is megszínesíti Afrika

Kulturális jelentés "Német"országból: a börtönélet hétköznapjait is megszínesíti Afrika

Németország legnépesebb tartományában, Észak-Rajna-Vesztfáliában a helyi parlament kereszténydemokrata frakciója kért a tartományi igazságügy-minisztériumtól jelentést egy utóbbi időben elharapózott szokásról, amelynek keretében elítéltek ürülékkel kenik be celláik falát és dobálják meg őreiket.

A jelentésből az RP-online.de összefoglalója szerint a következők derültek ki: csak idén 13 fegyintézetben 32 ilyen eset volt. Az elkövetők minden esetben észak-afrikai országokból, Líbiából, Tunéziából, Algériából, Marokkóból, illetve Mauritániából származó férfiak.

Cselekedetük mozgatórugója, hogy "nyomatékot adjanak" különféle követeléseiknek, illetve elterjedt közöttük a pletyka, hogy ha sikerül ily módon kellemetlenné tenni magukat, akkor hamarabb szabadlábra kerülnek.

Az elmúlt öt évben egyébként megduplázódott az észak-afrikai börtönlakók száma, jelenleg több mint kétezren vannak, és mindig is problémás rabnak számítottak, bár ez a korábbi időkben csak annyit jelentett, hogy nem engedelmeskedtek az őröknek, esetleg szidalmazták vagy megverték őket.

(RP-online – Válasz.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »