Kulturális ajánló: Stevie Appleton – Paradise

Kulturális ajánló: Stevie Appleton – Paradise

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

 

Hírdetés

Vannak olyan közismert dallamok, amelyeket talán a világ minden pontján ismernek, legalábbis az angolszász zenei ipar „termékeit” hallgató országokban. Ilyen dal Phil Collins egyik klasszikusa, az Another day in Paradise című sláger. Az eredeti dal megtekintése több százmillió a legnagyobb videómegosztón, én mégis egy kicsit tempósabb feldolgozásra hívnám fel a figyelmet, amelyet egy, a harmincas éveiben járó brit zeneszerző és producer, Stevie Appleton vett fel 2021-ben a világjárvány idején.

A kiváló dzsesszzenész és előadó merészen nyúlt hozzá az eredeti szerzeményhez, váratlan harmonizációs megoldásokkal igazán izgalmassá tette a dalt, amelynek van akusztikus változata és elektronikus alapokkal megerősített változata is egy holland kiadó gondozásában.

Én az akusztikus, Home edition változatot hallgatom nagy előszeretettel, erre egy barátommal még magyar szöveget is írtunk közösen a lányom esküvőjére, annyira megkedveltem a dalt. Ezt a változatot nem népszerűsítem, de az Appleton-féle feldolgozást jó szívvel tudom ajánlani minden vájtfülű olvasónknak. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »