KULT-TÁR-HÁZ Komáromban: ingyenes programok minden korosztálynak

KULT-TÁR-HÁZ Komáromban: ingyenes programok minden korosztálynak

Tájainkon is már bevett szokás, hogy az iskolák rendszeresen nyílt napokra, nyitott kapuk napjára hívják-várják az érdeklődőket. Sőt, a kulturális és szabadidős intézmények, így a múzeumok, Magyarországon pedig már a színházak, művészmozik, strandok és kórusok (nyári-téli) éjszakáján is teljesen ingyenesen vagy jutányos áron élvezhetők a látogatócsali programok. A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ idén először kapcsolódik be a Magyar Népművelők Egyesülete jóvoltából február 14-16. között tizennegyedszer megvalósuló Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozatba.

„Szükség van a hagyományokra, a kultúrára és legfőképpen a közösségeinkre, amelyek megtartó erőt, felemelő hitet és bátorságot adnak minden nap” – jelentette ki Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken Budapesten, e rendezvénysorozat megnyitóján.

A Minden nap értéket adunk mottó jegyében zajló színes hétvégi műsorfüzér fő támogatója a Nemzeti Kulturális Alap (NKA). Célja pedig az, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. A szervezők változatos és értékes programokkal várják az érdeklődőket Magyarország kulturális központjaiba és a határon túli művelődési házakba.

– tájékoztatta portálunkat Varga Emese, a komáromi intézmény sajtóreferense.

Hozzáfűzte: abban a különféle művészeti csoportok nyilvános próbáin kívül dalos-zenés-táncos és színházi, valamint kézműves és élményfestést biztosító foglalkozások is helyet kaptak. Bízva abban, hogy e választékban a családok apraja-nagyja megtalálja a számára vonzó szabadidős tevékenységet.

Hírdetés

Tőle azt is megtudtuk, hogy a Komárom Táncműhely 1-4. évfolyamának a VMK nagytermében 15 órakor kezdődő nyilvános próbájára Nagy János és Madari Katalin várja a legkisebb táncolni vágyó lurkókat, 18 és 19 órától pedig a Gálik Gábor és Gálik Klaudia által vezetett ifjúsági és felnőtt csoportok a tükör-, illetve a nagyteremben mutatkoznak majd be. Rajtuk kívül szintén a tánc különféle formái iránt igyekszik kedvet ébreszteni a tükörteremben Ľudovít Gallovich irányításával 15 órától próbáló Mamičky néptánccsoport, 17 órától pedig a Süll Tamás vezette Balettissimo csoport. Fél nyolctól ismét a tükörteremben a Feszty Árpád Kamara Néptáncegyüttes, Korpás György vezetésével ropja a táncot.

– nyilatkozta informátorunk.

Hat órától a VMK nagytermében a Laboda Róbert tanár-költő-rendező által vezetett színházi próba részesévé válhatnak a színház szerelmesei. A megalakulásának 40. évfordulóját idén ünneplő Concordia Vegyeskar, Stubendek István karnaggyal az élén fél 5-től fél 7-ig a konferenciaterembe várja a fülbemászó kórusmuzsikára és-vagy kórustagságra vágyó „pacsirtákat”. A szervezők az apróságokra is gondoltak: 15 órától a konferenciateremben Süll Kinga tart táncos-zenés Ringató-foglalkozást a totyogóknak és szüleiknek.

A felsorolt programok között, 15-től 18 óráig a földszinti előtérben zajló közös élményfestésen, a II. emeleti előcsarnokban pedig az egy órával tovább tartó kézműves foglalkozásokon lehet kipróbálni kreativitásunkat. Az alkalmi piktorokkal és jövendő mesterekkel a VMK munkatársain kívül majd a helyi Villa Camarum Polgári Társulás ügyeskezű tagjai foglalkoznak.

Akár a Lakatos Róbert igazgató által vezetett VMK Bálint napi családi ajándékának is tekinthető e műsorkavalkád, amely során vélhetően többen majd ahhoz is kedvet kapnak, hogy felvételüket kérjék az intézmény egyik-másik díjnyertes és hírneves vagy éppen szárnyait bontogató művészeti csoportjába. A KULT-TÁR-HÁZ szombaton minden korosztály előtt nyitva áll!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »