Külön utakon az MSZP

A parlamenti pártok közül a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az LMP elnöke írta alá az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának közös ünneplésére felhívó nyilatkozatot. Kövér László, az Országgyűlés elnöke azt kérte a pártoktól, hogy a nyilatkozatban kérjenek minden magyart: éljen a világ bármely részén, hajtson fejet ’56 hősei és áldozatai előtt, és ünnepelje az évfordulót szeretettel és büszkeséggel.

A szocialista frakció nem írta alá a dokumentumot, amely szerint a forradalom és szabadságharc a nemzet történelmének egyik legfontosabb, legfelemelőbb pillanata. Az MSZP elnöke, Molnár Gyula közleménye szerint ilyen kormánnyal, különösen 1956 évfordulóján, nem lehet együtt ünnepelni. „A szövegben nem találunk kivetnivalót, szeretnénk is egy olyan országban élni, ahol egy ilyen közös nyilatkozat aláírását senkinek nem kellene meggondolnia, csak éppen a rea­litás ma nem ez” – írta a szocialista politikus.

Közben az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor (képünkön) a Parlament sajtótermében tartott tájékoztatóján arra biztatta szimpatizánsait, hogy október 23-án a Kossuth téren fütyüljék ki Orbán Viktort.

Kérdésünkre, miszerint nem érzi-e úgy, hogy ezzel meg­gyalázzák a megemlékezést, az Együtt elnöke közölte: nem az ünnepet, hanem Orbánt akarják megzavarni. Szigetvári szerint a miniszterelnök gyalázza meg az egész nemzetet. Mint fogalmazott, lopott pénzből tartanak fenn médiumokat, így a Magyar Időket is. Munkatársunk visszautasította a politikus szavait, a lap pedig pert kezdeményez Szigetvári Viktorral szemben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »