Külföldre költözik Verrasztó Dávid

Külföldre költözik Verrasztó Dávid

A tokiói olimpián negyedik helyezett úszó új edzővel készül.

A jövőjéért visszatér a múltba Verrasztó Dávid, hét év után újra Fehérvári Balázs lesz az edzője – értesült az SzPress Hírszolgálat.

Hírdetés

A 33 éves, kétszeres világbajnoki ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok úszónak most ez jelenteti a kézenfekvő megoldást, miután viszonylag rövid időn belül másodszor is lemondani kényszerült Molnár Ákosnak, a ferencvárosi klubedzőjének, egykori versenyzőtársának a szakmai segítségéről, akinek a pótlására nem tudott jól felkészült helyettest találni az egyesülete.

Fehérvári Balázs – aki korábban Széchy Tamás és Széles Sándor mellett is dolgozott – már mesteredzőként 2014-ben távozott Ausztriába a családjával együtt. Sós Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nemrégiben azt mondta róla: bárcsak itthon dolgozna és a hazai úszósportot szolgálná. Az 51 éves edző a mödlingi sportközpont úszórészlegének vezetője és az osztrák válogatott szakmai dirigense is.

Fehérvári Balázs a Jövő SC Veoliában dolgozott már együtt Verrasztó Dáviddal. Az úszó Ausztriába költözése után is marad a Ferencváros sportolója.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »