Külföldön erősítene a Hajdu

Külföldön erősítene a Hajdu

A Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. idén már csaknem 10 milliárd forintos árbevételt prognosztizál és tovább növelné export értékesítését.

A Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. árbevétele évről évre folyamatosan nő, 2018-ra már közel 10 milliárd forintos árbevételt prognosztizál. A vállalat stratégiai célja, hogy stabil belföldi piaca mellett export értékesítését folyamatosan növelje.

A társaság a hazai piacon túl több mint 30 országba exportálja termékeit a tradicionális Hajdu név mellett különféle márkaneveken. Az exportértékesítés erősödése elsősorban a kelet-európai piacnak, azon belül az orosz és román vevői kör bővülésének köszönhető, mellette a német régió is kiemelkedően teljesít a vállalat közleménye szerint.

– mondta el Sztányi Péter, a Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Hírdetés

Az értékesítések nagyobb része még mindig a magyar piacon realizálódik.

A hazai forgalom tovább erősödött az előző évekhez képest, 2017-ben több mint 15 százalékkal. A vállalat az elmúlt két évben mintegy 400 millió forintot fordított új termékeinek és kapacitásainak a fejlesztésére.

Az építőipar fellendülése az utóbbi évben érzékelhető volt az épületgépészeti termékek piacán is a vállalat szerint. Az újépítésű ingatlanok, ingatlan felújítások száma ugrásszerűen megnőtt, ami a Hajdu termékek forgalmán is megmutatkozott.

A vállalat megújuló energiák hasznosításához kapcsolódó termékeinek forgalma 2017-ben több mint 50 százalékkal nőtt. A cég másik stratégiai vonalát ezeknek a termékeknek a gyártása, forgalmazása adja – írják.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »