Külföldiekkel oldaná meg a munkaerőhiányt a kormány

Külföldiekkel oldaná meg a munkaerőhiányt a kormány

A harmadik országban élőkkel töltené fel a betöltetlen állásokat a kormány a jövőben – nyilatkozta ma a Jobbik alelnöke.

A Jobbik a nemzetgazdasági miniszter külföldi munkaerőre vonatkozó szavait úgy értelmezi, hogy a kormány valójában azért akar hasonló kultúrkörből érkező külföldieket foglalkoztatni Magyarországon, mert nemcsak szezonálisan, hanem hosszabb távon is velük oldaná meg a magyarországi munkaerőpiaci problémákat.

Varga Mihály a Heti Válasznak adott interjújában úgy fogalmazott: a hiányszakmákban átmenetileg lehetővé kell tenni, hogy szomszédos harmadik országból oldják meg a foglalkoztatást. Z. Kárpát Dániel szerint valójában a kormány lemondott a külföldre távozott magyarok hazahozataláról, és inkább ukrán munkavállalókban gondolkozik.

„A kérdőjel ott merül fel, hogy mennyire átmeneti ez a lehetőség. Hiszen egyes kormánypárti képviselők már arról beszéltek, hogy olyan kultúrkörből hoznák az idegen dolgozókat Magyarországra, ahonnan az érkezőknek a beilleszkedés könnyebb hazánkban. Adódik a kérdés: miért kell beilleszkedésről beszélni egyáltalán, ha csak szezonálisan kívánnak, átmenetileg, pár hétre-hónapra ide munkaerőt hozni?” – nyilatkozta Z. Kárpát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »