Külföldi néptáncegyütteseket várnak Fülekre

Külföldi néptáncegyütteseket várnak Fülekre

A július 24–28. között zajló 28. Nemzetközi Nógrádi Folklór Fesztivál programhelyszínei között ismét szerepel Fülek is. A CIOFF minősítésű fesztivál főszervezője a Nógrádi Művelődési Központ. 

A rendezvény július 26-án, pénteken, a XXXIII. Palóc Napok és Füleki Városnapok nyitó programjaként kerül megrendezésre a füleki várudvarban.

Hírdetés

A színpadi műsort a hazai Foncsik Énekegyüttes és a Barko zenekar programja nyitja, majd a Ďatelinka zenekar és a Jánošík Néptáncegyüttes szólistái lépnek színpadra. Műsorukban legújabb CD-jük zenei anyagát mutatják be, ízelítőt adva a nógrádi és a délvidéki szlovákok zenei hagyományából. A nap programját két kísérőrendezvény egészíti ki. Délután Bográcsos Ételek Versenye várja a gasztronómia iránt érdeklődőket, a napot pedig fergeteges kubai táncest zárja az Unicumbia zenekarral. A latin-amerikai hangulatot idéző esemény a Pajtás Napok programsorozat keretén belül valósul meg, helyszíne a Bebek Panzió.

A rendezvény a Füleki Városi Művelődési Központ, a Iuvenis Neogradiensis Polgári Társulás és a Csemadok Füleki Alapszervezet társszervezésében valósul meg.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »