Külföldi munkákat vállal Habony: a horvátoknak és Sarkozynek is besegít

Külföldi munkákat vállal Habony: a horvátoknak és Sarkozynek is besegít

Nicolas Sarkozy és a horvát HDZ kampányába is besegít Habony Árpád, Orbán Viktor láthatatlan tanácsadója, írja a Figyelő.

A lap legfrissebb száma szerint Habony az amerikai Arthur J. Finkelsteinnel közösen birtokolt és Lánczi Tamás által ügyvezetett Danube Business Consulting Ltd. két nagyobb nemzetközi munkában is részt vett az elmúlt egy évben.
 
A horvát jobboldali HDZ előbb informálisan, majd hivatalosan is politikai tanácsadói munkára kérte fel őket. Az egykor szebb napokat látott pártot sikerült megerősíteni, és különféle alkalmi formációkban próbálkoztak a kormányzással is, erős emberük, Karamarko azonban megbukott, mivel korábban titkosszolgálati vezető volt, felesége pedig a horvátoknál közellenség Mol mellett lobbizott.
 
Még nagyobb falat lehet a francia munka: Habony állítólag Nicolas Sarkozy kampányát is segíti, aki mostanság hasonló üzeneteket fogalmaz meg Franciaországban, mint Orbán Magyarországon. A Figyelőnek Sarkozy kommunikációs tanácsadója azt mondta, semmiféle Habonyt nem ismernek, de a lapnak több forrás is megerősítette az együttműködés tényét.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »