Kuleba: „Ukrajna nem szegte meg a megállapodásokat”

Kuleba: „Ukrajna nem szegte meg a megállapodásokat”

Ukrajna nem szegte meg a minszki megállapodásokat, amikor török ​​Bayraktar drónokat vetette be Donbászon, közölte Dmitro Kuleba Ukrajna külügyminisztere Ignazio Cassis svájci kollégájával tartott tájékoztatóján, számolt be a Jevropejszka Pravda-ra hivatkozva a Karpat.in.ua.

„Először is Ukrajna nem szegett meg semmit.

Másodszor, az EBESZ-szel közös Koordinációs és Ellenőrző Központon keresztül megtettük a szükséges kommunikációs eljárásokat, hogy gyakorolhassuk az önvédelem jogát” – mondta Kuleba.

Kihangsúlyozta: Ukrajna partnereinek elsősorban amiatt kellene aggódniuk, hogy a drón által megsemmisített tarack, amelyet a minszki megállapodások tiltanak, a megengedettnél jóval közelebb volt elhelyezve.

Hírdetés

„Valamilyen oknál fogva, amikor egy tarackot a demarkációs vonal közelébe tolnak, állásainkat ágyúzzák, katonáinkat pedig megölik, ez a tény megfelelő értékelés nélkül marad. Kommunikálunk német kollégáinkkal, nincs kétségünk afelől, hogy továbbra is elvi támogatói a békés rendezésnek, de minden értékelést a helyzet teljes kontextusának figyelembevételével kell elkészíteni, csak akkor lehet objektív, és lehetővé teszi a célközönség számára, hogy helyesen érzékelje a helyzetet” – tette hozzá a miniszter.

Emlékeztetőül, Németország külügyminisztériuma kijelentette, aggodalomra ad okot a tűzszünet megsértése számának növekedése Kelet-Ukrajnában,

valamint az is, hogy a konfliktus mindkét fele drónt használ.

Andrij Melnyik, Ukrajna németországi nagykövete kategorikusan visszautasította a német külügyminisztérium aggályait a Bayraktar drón donbászi alkalmazása kapcsán. A francia külügyminisztérium aggodalmának adott hangot a donbászi harcok intenzitásának fokozódása és az ukrán fegyveres erők Bayraktar drón bevetésével kapcsolatos információk kapcsán.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »