Küldözgetik a hatóságok a Tiffán-ügyet

Küldözgetik a hatóságok a Tiffán-ügyet

Sorra passzolják át egymásnak a hatóságok azt a bejelentést, amit Tiffán Zsolt (Fidesz) egy hónappal ezelőtti Facebook-bejegyzése nyomán tettek. A parlamenti képviselő ugyanis azt állította, hogy feltörték a közösségi oldalát, így kerülhetett ki saját nevével: nincs ínyére, hogy az állami média, azaz az M4 élőben adta a labdarúgó-Európa-bajnokság Franciaország–Románia nyitómeccsét.

Tiffán Zsoltnak az oldalfeltörésről szóló nyilatkozata miatt a bejelentéseiről ismert Tényi István személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) fordult. Alig három nappal később a bejelentést a KNYF a Fővárosi Főügyészségre továbbította, illetve közölték: az esettel kapcsolatban nem személyes adattal visszaélés, hanem az információs rendszer megsértésének vétsége merülhet fel. Az ügy ezután a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészségre került. Ott nyomozást rendeltek el, amelynek lefolytatásával a BRFK XIII. kerületi rendőrkapitányságát bízták meg. Múlt kedden viszont a budapesti rendőrfőkapitány az ügyet a BRFK bűnügyi szervek korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztály hatáskörébe utalta.

A cselekmény minősítése egyébként maradt az információs rendszer vagy adat megsértésének vétsége, illetve ennek gyanúja. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a főkapitány miért vonta a nyomozást az említett főosztály hatáskörébe.

„Milyen alapon közvetíti a magyar köztévé a francia–román meccset? Tán jólesik a tisztelt szerkesztő uraknak, vagy hölgyeknek valamelyik himnusz? Európa (sic!) kurvái, vagy Európa zsúrpubijai kellenek ide?” – ez a bejegyzés jelent meg eredetileg a nyitómérkőzéshez időzítve Tiffán Zsolt Facebook-oldalán. Majd egy véres fejű hiénás kép alatt a következő szöveg szerepelt: „Ugye, nem baj, hogy egyiknek sem drukkolok…? Sok jót ennek a két népségnek nem köszönhetünk! Hajrá Magyarok!”

Másnap délelőtt a képviselő törölte a két posztot, és azt közölte, hogy feltörték az oldalát. Mint fogalmazott, „nem ez az első eset”, továbbá a nyitómeccset ő is nézte, és szerinte nagyon jó volt. Érdekes, hogy egy nappal később már ez a harmadik, cáfolatot tartalmazó poszt sem volt elérhető. Tiffán Zsolt Facebook-oldalán egyébként az utóbbi fél évben három olyan bejegyzés is szerepelt, amelyhez ugyanazt a hiénás képet tette ki, amit az állítólag a profilját feltörő ismeretlen. Sőt a 444.hu szerint „figyelemre méltó, hogy az illetéktelen profilhasználó vette a fáradságot, és elsajátította a Tiffán által használt stíluselemet”, a mondat végi három pontot is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 19.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »