Kuciak-Kušnírová-gyilkosság: A rendőrség dokumentálta a lehetséges elkövető mozgását

Kuciak-Kušnírová-gyilkosság: A rendőrség dokumentálta a lehetséges elkövető mozgását

A speciális ügyészség több mint 200 tanúvallomást vett fel Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében – jelentette be a speciális ügyész ma délutáni sajtótájékoztatóján. A sajtó nem fotózhatott és nem készíthetett felvételt az ügyészről, a nevét sem tüntethette fel.

A speciális ügyész hivatalosan is megerősítette, hogy a kettős gyilkosságra február 21-én került sor.

A Robert Fico által elkínált 1 millió eurós nyomravezetői díj kapcsán elmondta, hogy arra reagálva a lakosságtól több tucat bejelentést kaptak, mindegyiket egyenértékűként vizsgálják ki, de sok köztük komolytalannak bizonyult.

Hírdetés

Az üggyel kapcsolatban sok újdonságot azonban nem árult el. A tanúvallomások száma több mint 200, az gyilkosság indítékát tekintve több verziót tartanak lehetségesnek, mindegyeiket egyenértékűként vizsgálják ki. Később újságírói kérdésre elmondta, hogy a több verzió abból adódik, hogy Ján Kuciak „több témában is írt cikket”.

Az is kiderült, hogy a rendőrség dokumentálta a lehetséges elkövető mozgását. Hogy ez pontosan mit jelent (videofelvétel, fotók, hanganyag, GPS adatok), az ügyész nem árulta el.

Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »