Kuciak-gyilkosság: Lipšic és egy ügyész meggyilkolásán is gondolkozhattak az elkövetők

Kuciak-gyilkosság: Lipšic és egy ügyész meggyilkolásán is gondolkozhattak az elkövetők

A Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásával gyanúsított személyek legalább további két ember meggyilkolását is fontolóra vették. Legalábbis a TV Markíza értesülései szerint erről vallott a vádlottak közül egyedüliként együttműködő Andruskó Zoltán.

Október elején merült fel Peter Šufliarsky főügyészhelyettes neve, mint potenciális célponté, most pedig a TV Markízától származó hírek szerint a bűnbanda Daniel Lipšic és egy közismert ügyész meggyilkolását is tervbe vehették.

Lipšic, aki egyébként Ján Kuciak családját képviseli, nem akarta kommentálni a híreket, csupán annyit fűzött hozzá, hogy folyamatosan kapcsolatban van az ügyészekkel és a nyomozókkal is, de hogy miről kommunikálnak, az csak rájuk tartozik.

Hírdetés

Az egykori belügyminiszter egyébként a héten feljelentést tett Peter Tóth ellen, aki azzal vádolta, hogy információkkal látta el az újságírókat Tóth vallomásának részleteiről, melyet a rendőrségen tett.

Tóth nevét azután kapta fel a sajtó, hogy felmerült, ő lehetett az a személy, aki Marian Kočner megbízásából hónapokon keresztül megfigyelte Ján Kuciakot és további újságírókat.

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »