Kubatov: az ország nem kér a kvótából

Az október 2-i népszavazás eredménye nagyon erős üzenet Brüsszelnek és az ellenzéknek is, hogy Magyarország nem kér a betelepítési kvótából – mondta a Fidesz pártigazgatója és alelnöke szombaton Szolnokon, sajtótájékoztatón.

Kubatov Gábor közölte: ritkán fordul elő 3 millió 362 ezer egyirányú szavazat. Többen szavaztak a népszavazáson nemmel, mint az Európai Unióba történő belépésre igennel; a nemmel szavazók egy nemzeti ügy mögé álltak – mondta, hozzátéve: egy részük pártpolitikai alapon voksolt, de számításaik szerint egy-másfél millió ember más pártokra szavazott eddig. Ezek az emberek megértették, hogy más nem fogja “helyettünk megvédeni a családjainkat, a kultúránkat” és a közbiztonságot – jegyezte meg.

Kijelentette: az igazi csalódást az ellenzék viselkedése jelentette. “A magát nemzetinek valló” Jobbik egy nemzeti ügyben gyakorlatilag “elsumákolta” a kampányt – fogalmazott. Hozzátette: csalódás az MSZP is, mert egy magát demokratikusnak valló párt “nem teheti meg, hogy arra buzdítja a szavazóit, hogy ne menjenek el szavazni”.

Szalay Ferenc, a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke, Szolnok polgármestere elmondta: a 2014-es országgyűlési választásokon leadott szavazatokhoz képest 11 ezer 926-tal több voksot tudtak gyűjteni. Közölte: Szolnokon 40,26 százalék volt a részvételi arány és 97 százalék a “nem” szavazatok aránya, ami tükrözi az országos eredményt. Megdöbbentőnek nevezte viszont, hogy 8 százalék volt az érvénytelen szavazatok aránya.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »