Kritikus sofőrhiány a Volánnál

Kritikus sofőrhiány a Volánnál

Jelentős a létszámhiány a Volán-sofőröknél, ezért év végére a szolgáltatás ellátása is veszélybe kerülhet a Közúti Közlekedési Szakszervezet szerint.

Az érdekvédők szerint 500 járművezető hiányzik az ágazatból, amire szerintük a felgyorsított utánpótlásképzés és látványos béremelés lehetne a megoldás. A volánosok országos figyelemfelkeltő akciósorozatot fontolgatnak, hogy a problémára a kormányzat figyelmét is felhívják.

„Jelentős változás nincs, vagyis még jobban jelen van az, hogy mennek el a szakmából az autóbusz-vezetők. A jövedelemfejlesztés nem olyan mértékű lett idén, hogy abba az irányba változtatna, hogy átgondolják, és itt akarjanak boldogulni, hanem keresik a lehetőségét más területen. Idáig egy-egy régión belül egy-egy területen volt jellemző, hogy nehezebb autóbusz-vezetőt találni, most már egyre több területen és nagyobb létszámban hiányoznak az autóbusz-vezetők. Ennek a problémájára szeretnénk ismételten felhívni az illetékesek figyelmét” – mondta el Baranyai Zoltán, a szakszervezet elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »