Kreml: Putyin meghívást kapott a Covid-19-csúcsra

Meghívást kapott Vlagyimir Putyin orosz elnök a Covid-19 elleni küzdelemről megtartandó virtuális nemzetközi csúcstalálkozóra – jelentette be Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak szerdán Moszkvában.

Hírdetés

Peszkov szerint Moszkva mérlegeli az invitálást. A csúcstalálkozót a világjárvány elleni küzdelem és a globális vakcináció ügyében az Egyesült Államok kezdeményezte.
   
A szóvivő elmondása szerint Putyin, aki a környezetében történt megbetegedések miatt kedden karanténba vonult, nagyszerűen érzi magát.
   
A szóvivő azt mondta, nem tudja, hogy felülolttatta-e magát az államfő az új koronavírus ellen, de közölte, hogy az antitestszáma magas.
   
Peszkov kérdésre válaszolva elmondta: Oroszország nem mérlegeli, hogy újabb korlátozásokat vagy karantént vezessen be, ha szeptember végén az országot eléri a járvány negyedik hulláma, ahogyan azt egyes virológusok jósolják.
   
A szerdán közzétett hivatalos adatok szerint. az igazolt fertőzöttek száma 18 841-gyel 7 194 926-ra emelkedett.
     
A napi növekmény 0,26 százalék, az új esetek 7,4 százaléka volt tünetmentes. A halottak száma 792-vel 195 041-re, a felépülteké pedig 17 039-cel 6 435 126-ra nőtt.
   
Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 184,6 millió, az elmúlt napon pedig 353 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 1 123 144 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »