Krajniak: Holnaptól kérvényezhetik a cégek az állami támogatást

Krajniak: Holnaptól kérvényezhetik a cégek az állami támogatást

Azon cégek, melyek a kormányintézkedések miatt voltak kénytelenek bezárni telephelyeiket, április 6-án 12 órától kérvényezhetik az állami támogatást, a koronavírusjárvány okozta bevételcsökkenést ellensúlyozó támogatásért pedig  április 8-tól folyamodhatnak a munkáltatók és egyéni vállalkozók.

A kérvényezéshez szükséges információk, és adatlapok a pomahameludom.sk és a neprepustaj.sk oldalon lesznek elérhetőek. Mind a két oldal ugyanazzal a tartalommal várja az érdeklődőket.

A kérvények a kormány “Elsősegély” elnevezésű gazdasági segélycsomagjában foglaltakat érintik, melyeket egy hete mutatott be a Matovič-kormány.

Hírdetés

Azon cégek, vállalkozások, melyek kénytelenek voltak a szigorítások miatt bezárni, kérvényezhetik a bérek 80 százalékának átfizetését, azon vállalkozók, akiknek pedig lényegesen csökkentek bevételeik a járványügyi helyzet miatt, ellensúlyozó támogatást kérhetnek.

A kérvényezés menetét prezentáló Milan Krajniak munkaügyi miniszter szerint a kérvények beérkezését követő 24 órán belül kapnak visszaigazolást a kérvényezők a kérvény regisztrációjáról, április 14-től pedig a Munkaügyi Hivatalok megkezdik a megegyezések kiküldését, melyeket aláírva kell visszaküldeni, vagy személyesen leadni.

A már aláírt megegyezések/kérvények leadását követő 24 órán belül megkezdik a hivatalok a támogatások kiutalását is.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »