Közvitán a hargitai fejlesztési terv

Közvitán a hargitai fejlesztési terv

Közvitára bocsátották Hargita megye általános fejlesztési stratégiájának tervezetét, amelyhez október 5-éig lehet hozzászólni, módosításokat javasolni a megyei önkormányzat honlapján.

fejlesztesi_strategia_tervezet_ta-9901_b

A 2015–2020-as időszakra vonatkozó projektet csütörtökön Csíkszeredában mutatták be, az eseményen Becze István megyei tanácsos hangsúlyozta: szeretnék, ha minél többen véleményeznék a stratégiát. Ilyés Szabolcs György, a dokumentumot kivitelező kolozsvári Regional Consulting & Management Rt. ügyvezető igazgatója arról számolt be: a gazdasági növekedés ösztönzésével, a közigazgatás fejlesztésével, valamint a lakhatás minőségének javításával képzelték el a megye fejlesztését.

A gazdasági növekedést szerintük elsősorban a turizmus fellendítése nyomán lehet elérni, ugyanakkor prioritásnak tekintik a mezőgazdaság, az állattenyésztés és az erdőgazdálkodás bővítését, ezenkívül nagy hangsúlyt fektetnének a meglévő üzleti környezet támogatására is. A közvitán jelen voltak a stratégiát készítő másik cég, a bukaresti RomActiv Business Consulting Kft. képviselői is, ugyanakkor csak mintegy 20 civil érdeklődő vett részt az eseményen. A dokumentum a megyei önkormányzat honlapján teljes terjedelmében román nyelven érhető el, magyarul pedig egy rövid összefoglaló olvasható. A javaslatokat, elképzeléseket, bírálatokat egy kérdőív kitöltésével lehet elküldeni, ennek linkje ugyancsak a megyei tanács weboldalán található.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »