Közvélemény-kutatás pro és kontra: mi lesz a Belvárosban?

Fölösleges az újabb közvélemény-kutatás – így reagált az LMP jelöltje Fekete-Győr András felvetésére, amely arra vonatkozott, mérjék meg, melyik ellenzéki jelöltre szavaznának a legtöbben választókörzetükben. Csárdi Antal szerint mind a Momentum, mind az MSZP-Párbeszéd jelöltjének vissza kellene lépnie a budapesti 1-es választókerületben. A jobbikos Losonczy Pál azt mondja: mindenképpen elindul.

Mindannyian szerethető, tisztességes, becsületes jelöltjei vagyunk a választókerületnek, de csak egyikünk győzhet Hollik Istvánnal szemben – erről beszélt baloldali képviselőjelölt-társainak a Momentum elnöke szombaton azon az egyeztetésen, amit azután kezdeményezett, hogy Juhász Péter bejelentette, visszalép a jelöltségtől.

A Budapest I. és az V. kerület teljes területét, a VIII. és a IX. kerület egy részét magába foglaló választókörzetben a közvélemény-kutatások alapján a baloldali ellenzéki jelöltek fej-fej mellett állnak, ezért kompromisszumos megoldást javasolt Fekete-Győr: „Ezt pedig úgy tudjuk eldönteni, hogy azt az egymillió forintot, amit az adófizetőktől kaptunk a kampányra, azt egy utolsó felmérésre, közvélemény-kutatásra fordítjuk.”

Az MSZP-Párbeszéd jelöltje pozitívan fogadta a felvetést, bár pártjában még nem döntöttek a kérdésről. „Ha csak rajtam múlna, akkor azt gondolom, hogy egy hiteles mérés után, ami mondjuk azt mondja ki, hogy a másik két jelölt közül valamelyik egyértelműen támogatottabb, mint én, akkor igen. Akkor az lenne a felelős magatartás, hogy visszalépjek.”

Hírdetés

Pénzkidobás az újabb felmérés – erről már az LMP jelöltje beszél. Csárdi Antal a Közös Ország Mozgalom februárban készített kutatási eredményére hivatkozik, ami azt vizsgálta, kire szavaznának akkor, ha a Fidesz és a Jobbik jelöltjével szemben csak egy baloldali jelölt állna.

„Hogyha nem csak médiahekknek szánták a tegnapi megbeszélést, illetve mindent ami az elmúlt hónapokban zajlott, akkor mind Fekete-Győr Andrásnak, mind V. Naszályi Mártának most vissza kell lépnie.”

A választókörzetben induló jobbikos jelölt nem vett részt a szombati ellenzéki egyeztetésen. Losonczy Pál is egy közvélemény-kutatásra hivatkozik, mely szerint saját szavazói a visszalépése esetén vagy nem mennének el szavazni, vagy a Fideszre voksolnának, ezért úgy véli, ha visszalépne, a kormánypártok esélyeit növelné a kerületben.

atv.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »