Közszemlén a román jegybankos fizetések

Hosszas huzavona után közzétette csütörtökön a Román Nemzeti Bank (BNR) a vezetőség fizetését és az igazgatótanácsi tagságért járó pótlék összegét.

Banca-Nationala-a-Romaniei_b

Mugur Isărescu elnök havi fizetése 42 727 lej, amihez a 18 476 lejes juttatás is hozzáadódik az igazgatótanácsban kifejtett tevékenységért. Florin Grigorescu első elnökhelyettes havi fizetése 40 430 lej, igazgatótanácsi tagságáért 17 313 lejes juttatást kap. Liviu Voinea elnökhelyettes havi 37 764 lejes fizetése mellé 17 103 lejt kap kézhez a tagságért.

A rendes havi bérhez ugyanakkor évente további jövedelmek adódnak hozzá, ilyen a vakációs pótlék – a havi fizetés 100 százaléka, illetve további járandóságok, a havi bér legtöbb 1,6-szorosa, illetve az az alkalmazottak profitrészesedési alapjából egy összeg, amely szintén nem haladhatja meg a havi bér nettó összegét.

Az egyéni munkaszerződés lejártakor a jegybank alkalmazottai 12 fizetésnek megfelelő végkielégítésre jogosultak, ha legalább 6 évig folyamatosan a bankban dolgoztak. Azoknak, akik ennél kevesebbet dolgoztak a jegybank kötelékében megszakítás nélkül, 5 év után tíz-, 4 év után nyolc-, 3 év után pedig hathavi fizetésnyi végkielégítés jár. A BNR igazgatótanácsának nem vezetőségi tagjai – Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Nagy Ágnes, Virgiliu-Jorj Stoenescu – havi nettó 17 103 lejes juttatásra jogosultak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »