Közösen utasították el a migránsok betelepítését

Közösen utasították el a migránsok betelepítését

Több mint 800 önkormányzati vezető és Budapest főpolgármestere közös nyilatkozatban utasította el, hogy az Európai Unió migránsokat telepítsen Magyarországra. A Megyei Jogú Városok Szövetségének budapesti konferenciáján a belügyminiszter egy utazási irodához hasonlította Brüsszelt, amely a német kancellár elképzelései szerint egyenesen a szír–török határról hozna az unió területére menekülteket.

A bevándorlásellenes konferencián való részvétel alapján dönt a Fidesz arról, hogy melyik polgármesterére számíthat és melyikre nem – közölte az esemény előtt a Millenárison az Együtt önkormányzati képviselője. Baranyi Krisztina szerint nem a migráció a fő probléma, hanem az, hogy a kormány elvette az önkormányzatok önállóságát.

„Ha az ellenzéken múlt volna, akkor mára az egész ország egy nagy Keleti pályaudvar lenne. De nem rajta múlt. A kormány gyorsan lépett: megépítette a déli műszaki határzárat, és meghozta a szükséges döntéseket az ország jogi védelméről is” – mondta Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere.

A több mint 3000-ből 900 önkormányzat önként támogatja a kormány migránspolitikáját – erről már a konferencián beszélt Józsefváros kormánypárti polgármestere. A főpolgármester is kiállt a brüsszeli betelepítési kvóta elutasítása mellett. Tarlós István szerint ha az uniós elképzelés megvalósul, akkor Budapesten vagy bárhol az országban megtörténhet, hogy migránsok nőket molesztálnak – ahogy az szilveszterkor Németországban előfordult. „A szilveszter éjjeli kölni, hamburgi, stuttgarti események és a liberális média ehhez való hozzáállása sok mindent elárul. Magában az a tény is, hogy mennyire fondorlatosan igyekeztek titkolni, bagatellizálni az elkövetők származását. Kérdés tehát, az erőszakos szétosztás, a kvóta tényén túl kiket is akar Merkel asszony ránk osztani” – fogalmazott Tarlós István főpolgármester.

A belügyminiszter figyelmeztetett: miközben az Európai Unió migránsokat telepítene a tagállamokba, a döntéshozók nem adnak választ arra, mi történne azzal az egymillió bevándorlóval, aki az EU-ba akar jutni. Pintér Sándor bírálta azt a javaslatot, amely szerint az unió annyi menekültet szállítana a területére közvetlenül a török–szír határról, amennyi kitoloncolt migránst Törökország visszafogadna. „Idáig úgy nézett ki az egész, mint egy utazási iroda, ahol egyéni utazással lehet az Európai Unió területére jutni. Most egy all inclusive utazási iroda lesz, amellyel egyenesen Szíriából Németországba vagy az EU területére lehet jönni egy extra utazás során, sem gyaloglás, sem buszozás, semmi, mi ezt megszervezzük előre” – nyilatkozta Pintér Sándor.

A konferencia végén a résztvevők elfogadtak egy nyilatkozatot, amelyben elfogadhatatlannak nevezik, hogy az EU által erőltetett kötelező betelepítési kvóta alapján Magyarországra százezres nagyságrendben telepítenének bevándorlókat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »