Közös Zetkin-napi performanszot tartott a Jobbik-MSZP-DK-stb., vagyis az egyesült baloldali ellenzék is

Közös Zetkin-napi performanszot tartott a Jobbik-MSZP-DK-stb., vagyis az egyesült baloldali ellenzék is

Mint azt korábbi cikkünkben jeleztük, jobboldali, vagy akár nemzetben gondolkodó, konzervatív ember soha, semmilyen körülmények között nem ünnepel zsidókomcsi felforgatókat, akármilyen napnak álcázzák is azt a demokraták. Természetesen az alábbi szeánsz résztvevőit ez a kitétel nem érinti, csupán a jobbikos köpönyeg forgásának újabb suhanása juttatta eszünkbe.

Egyenlő munkáért egyenlő bért, ingyenes női egészségügyi szűrőprogramok indítását, a hátrányos helyzetű nők és lányok számára szóló speciális oktatási program kidolgozását sürgették az egyesült baloldali ellenzéki pártok és független liberális országgyűlési képviselőnők pénteken, a nemzetközi nőnapnak álcázott, Rákosi által kötelezővé tett kommunista "ünnepen" tartott budapesti sajtótájékoztatón.

A Nő az erőnk! címmel a budapesti Olimpiai Parkban rendezett eseményen Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) nevében azt állította, hogy ma Magyarországon a nők az élet számos területen szenvednek hátrányt a férfiakhoz képest, „pusztán azért, mert nőnek születtek”. Egyúttal egy Zrínyi Ilonáról elnevezett nemzeti nőprogram elindítását követelte, amelynek keretében az állam felméri és monitorozza a magyar nők problémáit, a megoldásokat pedig beleépíti a jogszabályokba.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) szerint több százezer lány és nő él szinte teljes kirekesztettségben, aminek elsődleges okát abban látta, hogy nem jutnak megfelelő mennyiségű és minőségű tudáshoz, s ezért a számukra kiemelt oktatási program kidolgozását sürgette.

Párttársa, Gurmai Zita úgy fogalmazott: „a Fidesz egy nőellenes politikai szervezet. Nem szabad, hogy akár egyetlen nő is rájuk szavazzon.” A szocialisták frakcióvezető-helyettese, Bangóné Borbély Ildikó pedig kiemelt támogatást követelt az egyszülős – túlnyomó többségében egyedülálló anyák által fenntartott – családoknak.

A hozzáférhető és ingyenes női egészségügyi szűrőprogramok indításának fontosságát hangsúlyozta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, aki felidézte, hogy évente Magyarországon kilencezer nőt diagnosztizálnak emlődaganattal, akik közül a betegségben „elképesztő magas aranyában”, kétezren halnak meg.

Hírdetés

Varga-Damm Andrea a Jobbik nevében kiemelte: szükséges, hogy a nőknek minden területen valódi esélyegyenlősége legyen. Szavaihoz csatlakozva párttársa, Potocskáné Kőrösi Anita a nők társadalmi szerepével kapcsolatos tudományos kutatások elősegítést követelte a kormánytól.

Bősz Anett "független" (Gabriella-párti – a szerk.) országgyűlési képviselő álláspontja szerint rengeteg erőforrástól esik el a magyar gazdaság, amennyiben nem álltja helyre a nemek közti egyenlőséget, és ezért átfogó munkaügyi program kidolgozását kezdeményezik, amely lehetővé teszi a nők számára, hogy összeegyeztessék a magánéletüket, a családjukat, a karrierjüket és a munkájukat. Ez nem női kérdés, hanem össztársadalmi és gazdasági érdek – mondta.

A szintén "független" Szél Bernadett a miniszterelnököt bírálva közölte: jelenleg Magyarországon minden héten meghal egy nő a családon belüli erőszak következményeként, ezért az azt elszenvedők védelme érdekében követelte az isztambuli egyezmény ratifikálását.

A baloldali ellenzéki képviselőnők a követeléseiket tartalmazó lapokat erősítettek az Olimpiai Park kerítésére, amelyre korábban fideszes politikusok nőkkel kapcsolatos – általuk bírált és kifogásolt – idézeteit is elhelyezték.

(MTI nyomán)

Rendhagyó Zetkin-napi üdvözlet, avagy miért ne vegyen egy jobboldali-nemzeti identitástudatú férfi "nőnapon" virágot

A március 8-i nőnap a bolsevikok által kreált kommunista ünnepnap

Ez csak természetes: Dániel Péter is megtartja a Rákosi által kötelezővé tett nőnapot

Újratöltve: Rendhagyó nőnapi üdvözlet, avagy miért ne vegyünk március 8-án virágot senkinek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »