Közös üzenetet írt alá néhány nagykövetség a homofóbia elleni küzdelem napja alkalmából

Közös üzenetet írt alá néhány nagykövetség a homofóbia elleni küzdelem napja alkalmából

A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni küzdelem világnapja alkalmából közös üzenetet fogalmazott meg körülbelül harminc külképviselet, valamint az Európai Bizottság romániai képviselete.

„A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni küzdelem világnapja alkalmából szolidaritásunkat fejezzük ki minden marginalizált romániai közösséggel szemben, szexuális irányultságtól, nemi önazonosságtól vagy szexuális sajátosságoktól függetlenül. Az LGBTI személyek (leszbikus, gay, biszexuális, transznemű vagy interszexuális) továbbra is diszkriminatív bánásmódnak vannak kitéve” – olvasható a diplomáciai külképviseletek Facebook-oldalain.

Hírdetés

Az üzenet megfogalmazói szerint az általuk képviselt országok igyekeznek visszaszorítani a megkülönböztető bánásmódot és a mindenkire általánosan érvényes emberi jogok elvét hirdetni.

Az aláírók ugyanakkor emlékeztetnek, hogy az LGBTI közösség felvonulásokat szervez Románia nagyvárosaiban: a Bukarest Pride-ra június 22-én, a Kolozsvár Pride-ra június 15-én és a Temesvár Pride-ra június 3-a és 9-e között kerül sor.

A nyilatkozatot az Európai Bizottság romániai képviselete, valamint a következő országok nagykövetségei írják alá: Albánia, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Chile, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Montenegró, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Szerbia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, Amerikai Egyesült Államok, Uruguay. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »