Közös pártban egyesül a Híd, az MKP és az Összefogás

Közös pártban egyesül a Híd, az MKP és az Összefogás

Ma délelőtt tárgyalóasztalhoz ült a Híd, az Összefogás és az MKP vezetése, hogy pártjaik együttműködéséről egyeztessenek. Úgy határoztak, közös politikai szubjektumban folytatják a munkájukat.

A találkozót az MKP pozsonyi székházába hívták össze, az egyes delegációkat pedig a pártelnökök vezették. A házigazda szerepében Forró Krisztián az MKP elnöke elmondta, megállapodtak, hogy egy közös pártot hoznak létre.

Hírdetés

“Jelenleg munkacsoportok létrehozását szervezzük, amelyek a politikai programot, és a közös párt szerkezetével kapcsolatos kérdéseket hivatott megoldani” – tette hottá Forró. Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy új jogi szubjektumot hoznak-e létre, vagy az egyik szubjektum választási párttá alakulna, elmondta, az egyik ilyen szakmai csoport feladata lesz majd az is, hogy a közös párt létrehozásának technikai feltételeit is kidolgozzák.

“Egyetértés van abban, hogy közös pártot akarunk, amely a demokrácia és az Európához tartozás elveire épül. Ugyancsak egyet értünk abban, hogy erős képviseletet szeretnénk a magyar kisebbség és a déli régiók számára” – mondta Solymos László, a Híd vezetője. Hozzátette, nem felszámolni szeretnék egymást, hanem együttműködni. Solymos arról is beszélt, hogy augusztus 20-án Komáromban aláírnak egy szándéknyilatkozatot, hogy mihamarabb létrehozzanak egy közös pártot.

Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke arról beszélt, a mozgalnuk az egységes magyar képviselet kialakítása érdekében jött létre. Hozzátette, a személyi és tematulus megújulást is fontosnak tartják. Elmondta, az egyes szakpolitikai témákra is mukacsoportokat hoznak létre. Újságírói kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, az egyes pártoknak nem támasztottak személyi feltételeket a többiek számára.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »