Közös imádsággal a vírus világméretű terjedése ellen

Közös imádsággal a vírus világméretű terjedése ellen

A Szentatya az Úrangyala elimádkozását követően azt javasolta, hogy a hívek egyszerre fohászkodjanak az Úrhoz ezekben a nehéz napokban, amikor a világ járványterjedéssel küszködik. Nagyböjt 4. vasárnapján továbbá arra is kérte a híveket, hogy naponta többször is imádkozzák el a Miatyánkot.

Ferenc pápa így fogalmazott:

„Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk.”

Az egyház holnap Gyümölcsoltó Boldogasszonyról emlékezik meg. Szűz Mária ekkor kapott hírt az Ige megtestesüléséről.

Hírdetés

Március 25: Gyümölcsoltó Boldogasszony napja

A Szentatya kezdeményezésébe a pozsonyi magyar közösség is bekapcsolódik, hiszen Molnár Tamás atya, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztora arra buzdította a híveket, hogy imádkozzunk együtt Ferenc pápával. Továbbá az adott települések plébánosai (pl. ahol van a plébániának közösségi oldala) is kérték a híveket, kapcsolódjanak be az imádkozásba.

Ezen kívül magánszemélyek, pedagógusok is kérték embertársaikat, hogy mondják el egyszerre a Miatyánkot a jövő érdekében.

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »