Közös felelősségünk!

Közös felelősségünk!

A szlovákiai lakosság országos tesztelésére két egymást követő hétvégén kerül sor. A szűrés első fázisa 2020. október 31-én, szombaton és november 1-jén,  vasárnap 7.00 és 22.00 óra között zajlik majd. A második tesztelésre egy héttel később, november 7-én, szombaton és november 8-án, vasárnap, szintén 7.00 és 22.00 óra között kerül sor.

Ezúttal is megmutatkozott tehát a helyi önigazgatás szükségessége a legapróbb falvakban is, ami komoly érvként szolgálhat a tervezett községösszevonás megakadályozásánál.

Célunk, az MKP községvezetői, képviselői segítsége által, zökkenőmentessé tenni a tesztelés folyamatát, segítve ezzel az embereknek, hogy elkerülhessék a kötelező teljes elszigeteltséget, hiszen a negatív eredményű tesztelésről kapott bizonylat lehetővé teszi majd számunkra a szabad mozgást az érvényben lévő járványügyi intézkedések betartása mellett. A tesztelés elutasítása 10 napos karantén önkéntes vállalását jelenti.

Hírdetés

Amennyiben az aktív korú lakosság túlnyomó része él a tesztelés lehetőségével, az általános szűrés hatékony eszköz lehet a vírus terjedése elleni küzdelemben. Az utóbbi napokban jelentősen megnövekedett a koronavírus által kiváltott súlyos esetek száma, így a kórházaink telítettsége már most jelentősen próbára teszi egészségügyi ellátásban részt vevő személyzetet.

Az országos tesztelés számos tekintetben próbára teszi önkormányzatainkat, falvaink, városaink polgármestereit, önkormányzati dolgozóit. Ezért, ha szükséges, akár személyes szervezési vagy egyéb hozzájárulásunkkal, segítsük településeiket a helytállásban, hogy közös erővel, sikeresen birkózhassunk meg e nagy feladattal.

A kellő számú tesztelés a vírusos gócpontok hatékony kiszűrését eredményezheti, ezáltal megakadályozva a déli, magyarlakta régiókban is a fertőzés irányíthatatlan elszabadulását.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »