Közös Agrárpolitika: a szaktárca várja 
a szlovákiai gazdák észrevételeit

Közös Agrárpolitika: a szaktárca várja 
a szlovákiai gazdák észrevételeit

A 2020 utáni Közös Agrárpolitika (KAP) kidolgozásához a szlovákiai gazdák is hozzászólhatnak, a minisztériumnak kifejthetik az ezzel kapcsolatos véleményüket.

A földművelés-ügyi tárca minden egyes észrevételt regisztrál – nyilatkozta Jana Holéciová, a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) szóvivője. „A tárcánk kérdőívet állított össze, aminek segítségével felméri a szlovákiai gazdák, mezőgazdasági termelők igényeit a közös agrárpolitikával kapcsolatban. A kérdőív eredményei információs dokumentumként szolgálnak majd a 2021–2027-es évekre szóló Közös Agrárpolitikai Stratégia összeállításánál” – erősítette meg Daniel Hrežík, a földművelésügyi minisztérium sajtóosztályának munkatársa.

Hírdetés

A kérdőív több terület legfontosabb problémaköreit taglalja. Az általános információk mellett egyebek mellett rákérdez a közeljövő legjelentősebb környezetvédelmi kihívásaira, de olyan aktuális problémaköröket sem hagy figyelmen kívül, amelyekkel az agrárvállalkozóknak Szlovákiában is naponta meg kell birkózniuk. „Szerepelnek benne azok a kérdések is, amelyeket az elkövetkező uniós Közös Agrárpolitikának orvosolnia kellene, beleértve a mezőgazdasági ágazat legfontosabb célkitűzéseit. Az európai agrárpolitikai tervezet összeállításához hozzá kellene járulniuk a helyi önkormányzatoknak, az agrárkamaráknak, a különböző szakmai szervezeteknek, valamint a tudományos intézményeknek is” – mondta Hrežík. A kérdőívet – amely a földművelésügyi tárca honlapján (www.mpsr.sk) keresztül is elérhető – 2019. február 15-éig lehet kitölteni és beküldeni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »