Közös adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében idén hetedik alkalommal tartanak ünnepi gyertyagyújtást a főtéri óriás adventi koszorúnál.

Ma már hagyománnyá vált, hogy ez alkalommal felkapcsolják a város ünnepi fényeit.  A szervezők idén is forró teával és mézeskaláccsal várják mindazokat, akik részt szeretnének venni Sepsiszentgyörgy közös adventi ünnepén.

Az egyórás ünnepség december 3-án, advent első vasárnapján 19,30-tól kezdődik. A Székely Mikó Kollégium IX-XII. osztályos kórusa Mária altatója című karácsonyi népéneket adja elő, vezényel Dombora Anna. Dávid György plébános megáldja a város adventi koszorúját, ezt követően meggyújtják az első gyertyát, majd a lángot továbbadják az ünnepségen résztvevő lakóknak. A Székely Mikó Kollégium IX-XII. osztályos kórusa Berkesi Sándor karácsonyi népdalrondóját adja elő. A műsor végén a Susnyás zenekar koncertezik, a sepsiszentgyörgyi zenészek népi muzsikából építkező örömzenélésében Péntek Zsuzsa működik közre. A helyszínen tíz fős önkéntes diákcsapat segíti a szervezők munkáját.

 

Hírdetés

Ebben az évben az óriás adventi koszorú dekorációját Bagoly Zsuzsa helyi tervező koncepciója alapján a Multi Nr kft. készítette el. Idén hófehér, mesebeli város – kis házikókkal, templommal –  díszíti a fenyőkoszorút, amelyet idén is a városi kertészet munkatársai fontak és díszítettek fel. A láng újragyújtásáról, egészen karácsonyig, naponta a polgármesteri hivatal egyik munkatársa gondoskodik.

Közben a héten megkezdődtek az előkészületek a városi díszkivilágítás felszerelésére, beüzemelésére is, hiszen a hagyomány szerint advent első vasárnapján ünnepi díszbe öltözik Sepsiszentgyörgy.

A pár éve vásárolt, elegáns fehérfényű ünnepi díszeket használják továbbra is, mint minden évben újabb helyszínekkel gazdagítják a díszkivilágítást. A főtéren december 15-24. között karácsonyi vásárt tartanak, amelyre december 6-ig várják a kézművesek, őstermelők, könyvkereskedők jelentkezését.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala sajtóközleménye


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »