Közleményt adott ki az egyetem Gothár Péter meghallgatásáról

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Etikai Bizottsága szerdán megtartotta második ülését és meghallgatta Gothár Pétert az ügyében folyó etikai eljárás keretében. A vizsgálatot még nem zárták le.

A szabályzatban foglaltakkal összhangban az ülésen független szakértő pszichiáter vett részt, továbbáa fenntartó minisztérium delegáltja is jelen volt – áll az intézmény közleményében.

A bizottság megállapította, hogy az egyetemen történt esetleges etikai vétségről továbbra sem érkezett bejelentés.

Hírdetés

Az egyetem jó hírét, morális integritását ettől függetlenül súlyos károk érték az elmúlt hetekben. A bizottság feladatának tekinti, hogy ennek okait és mértékét megvizsgálja, hatásait lehetőség szerint csökkentse.

A bizottság a következő ülésén az általa kezdeményezett, jelenleg is folyó további meghallgatások eredményeit fogja áttekinteni, elemzi az üggyel kapcsolatos sajtóközlemények hatásait, és helyzetértékelése alapján ajánlást tesz az egyetem vezetésének.

“Az ártalmak csökkentése érdekében rendkívül fontos, hogy a bizottság zavartalanul, nyugodtan folytathassa le az eljárást. Még fontosabb, hogy a hallgatók nyugalma, biztonsága és biztonságérzete ezen folyamatok közbense sérülhessen. Ennek feltételeit az egyetemen belül és kívül is biztosítani kell” – közölte az egyetem. Hozzátették: a bizottság szerdai ülését a túlzott médiafigyelem csaknem lehetetlenné tette.

Az egyetem rossz hírét keltő alaptalan vádaskodásokkal, rosszhiszemű híresztelésekkel szemben jogi eszközökkel lép fel az intézmény – zárta közleményét a Színház- és Filmművészeti Egyetem.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »