Közepesen felhős idő, több órás napsütés

Éjjel csak kevés helyen – nagyobb eséllyel a Dunántúl délnyugati részein – lehet csapadék. Pénteken még nyugodt időre számíthatunk, több órára kisüt a nap, de késő délutántól, estétől délnyugat felől már labilizálódni kezd a légkör, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Hétvégén lehűlés érkezik.

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig: a keleti megyékben csökkenni kezd a felhőzet, délelőtt a Dél-Dunántúlon zápor előfordulhat. Napközben közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel.

Hírdetés

Délutánig csak a Dunántúlon lehet elvétve zápor, majd késő délutántól, kora estétől az Alpokalján és a Délnyugat-Dunántúlon már elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, sőt késő este a szlovén, horvát határ közelében egy-egy heves zivatarra is van esély. Emellett késő este az északi határ mentén helyenként már gyenge eső is lehet.

A nyugati szelet az ország északkeleti felén kísérhetik erős, néhol viharos széllökések, a délnyugati megyékben ugyanakkor – a holnapi zivatarok környezetét leszámítva – mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25 és 31 fok között várható. Késő estére 13 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »