Közép a Dél ellen futballozik Galántán

Közép a Dél ellen futballozik Galántán

Hiánypótló teremfocitorna zajlik holnap (kezdés. 13.00) a galántai sportcsarnokban, ahol nyolc V. ligás csapat csatázik Pata polgármesterének kupájáért. A Közép kontra Dél nevet viselő rendezvény első felvonásán az V. liga azonos nevű csoportjában játszó alakulatok mérik össze tudásukat.

Az FC Pata és a helyi községi hivatal szervezésében életre hívott erőpróbán a kollektívák a Galántai és a Nyitrai járásból kerültek ki. A Horné Saliby–Malá Mača–Šoporňa–Váhovce együttese alkotta négyesfogat a déli, a Báb–Rumanová–Veľké Zálužie–Pata összetételű kvartett pedig a középső csoportot képviseli.

Hírdetés

A sorsolás előtt a szervezők két együttest (Pata, Šoporňa) a tabellán elfoglalt pozíciójuk alapján kiemeltek, a többieket pedig úgy sorolták be a két négytagú csoportba, hogy azokban a déli és a középső csoport két-két kollektívája küzdjön a győzelemért. A csoportbeosztás – A csoport: Pata, V. Zálužie, H. Saliby, Váhovce. B csoport: Báb, Šoporňa, Rumanová, M. Mača.

A felsőszeliek immár új edző vezetésével utaznak Galántára. „Nálunk Pavol Šuták helyébe Ján Čirik került, munkáját egyik futballistánk, Kalocsai Enrico segíti. Egyébként a Pata ötletét jónak tartom. Térségünkben hiánycikk a teremfoci, végre a felnőttek is megmérettethetnek. A hosszúra nyúlt téli pihenő során felgyülemlett kalóriákra, a kedvezőtlen időjárási viszonyokra való tekintettel szükség van a mozgásra, a teremfocira. A mieink téli felkészülése január 15-én kezdődik, pénteken azonban tornaterembe vonulunk, ahol a teremfocit gyakoroljuk” – nyilatkozta lapunknak Jakubecz György, a felsőszeliek klubelnöke.

A résztvevők minimum négy párharcot vívnak, hiszen a csoportmeccsek befejezése után mindannyian a negyeddöntőben folytatják. Egy mérkőzés játékideje 15 perc. A teremtornára ellátogató nézőkre a foci mellett tombola vár, melynek fődíja két belépőjegy a német Bundesliga január 27-ei Bayern München– VfB Stuttgart találkozójára. Ha a kezdeményezés kedvező visszhangra talál, akkor jövőre is lesz teremtorna.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »