Közeleg a tél: november elsején megnyílnak a hajléktalanszállók

Közeleg a tél: november elsején megnyílnak a hajléktalanszállók

November elsején kezdődik a téli ellátási időszak a hajléktalanszállókon és más szolgáltató intézményekben, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat akár ötszáz embert is tud fogadni éjszakánként – mondta a szervezet budapesti vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Morva Emília elmondta: mivel minden évben ebben az időszakban fordul hidegre az idő, a területen dolgozó szervezetek felkészülten várják a novembert. A szeretetszolgálatnál mindig az időjáráshoz igazodva, az utcán dolgozó kollégák jelzése alapján változtatnak a kapacitásokon. Egész évben átlagosan 200 éjszakai, 60 betegeknek és hozzávetőlegesen 40 időseknek fenntartott férőhely áll rendelkezésre a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál, télen ezt a kapacitást tudják fokozatosan legfeljebb 200 férőhellyel bővíteni – közölte.

Mindemellett olyan nem fordulhat elő, hogy kapacitásprobléma miatt ne tudjanak fogadni egy hajléktalant éjszakára, ha más nem, egy matrac, egy szék mindenképpen jut mindenkinek – tette hozzá. Megjegyezte: azok az intézmények, amelyek az év többi részében csak hétköznap biztosítanak ellátást, télen egész héten nyitva állnak nappali melegedő, illetve éjszakai szolgáltatásaikkal.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »