Közeledne az LMP a Momentum felé

Közeledne az LMP a Momentum felé

Tapogatózni kezdett az LMP a Momentumnál – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint a zöldpárt elnöksége nemrég arról döntött, hogy hivatalosan is tájékozódniuk kellene Fekete-Győr Andrásék választási terveiről. Éppen ezért Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltjeként még múlt csütörtökön levelet küldött a Momentum elnökének, hogy pártjaik hivatalos delegációi kezdjenek egyeztetni a “2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról”.

Hírdetés

Úgy tudjuk, hogy válasz egyelőre nem érkezett. Lapunk mindenesetre már kereste Fekete-Győr Andrást, amint sikerül vele beszélnünk, cikkünket frissítjük.

Az LMP már számtalan esetben deklarálta, hogy korszakváltást akar, és a jelenlegi parlamenti pártokkal nem tart elképzelhetőnek választási együttműködést. A Momentum pedig éppen ilyen formáció, fiatalokból áll és nem is parlamenti párt. Az már más kérdés, hogy az elmúlt időszakban nem volt éppen felhőtlen közöttük a viszony. Emlékezetes például, hogy tavaly augusztusban a Momentum által szervezett Nyitás fesztiválról kidobták Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját, mert szerintük minősíthetetlenül viselkedett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »